Login

Activitate parohie

Vizita unui grup de tineri de la Penitenciarul Bacău

la Parohia Ortodoxă Lazaret

Duminică, 28 ianuarie 2018, în Duminica vameșului și fariseului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a acordat arhiereasca binecuvântare pentru implementarea unei activități din cadrul Programului Social Eparhial „În temniță am fost și ați venit la Mine”, la Parohia Ortodoxă Lazaret din Bacău.

 

Proiect social derulat de către Fundația „Episcop Melchisedec” Filiala Bacău

          Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, la Parohia Ortodoxă Lazaret din municipiul Bacău a avut loc a activitate filantropică de ajutorare a 20 de familii nevoiașe. Activitatea face parte din programul social „Pâine pentru mâine”, derulat din anul 2010, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, de către Fundația „Episcop Melchisedec” Filiala Bacău, în sprijinul persoanelor sau familiilor cu situație financiară precară, constând în oferirea de alimente, hrană caldă, îmbrăcăminte, ajutoare materiale, sprijin pentru depășirea situațiilor de criză, etc.

      Duminică, 12 februarie 2017, după Ziua internațională a bolnavilor, Parohia Ortodoxă Lazaret din municipiul Bacău a găzduit o activitate din cadrul Programului social eparhial „Bolnav am fost și M-ați cercetat”,derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim. În acest sens, au fost invitate să participe la slujba Sfintei Liturghii 20 de persoane din cadrul Asociației Nevăzătorilor din România, Filiala Bacău, cu scopul de a evoca împreună grija Bisericii față de persoanele bolnave.

Duminică, 6 martie, la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” Lazaret din municipiul Bacău a avut loc o întâlnire de suflet între membrii comitetului parohial, angajați ai fundației și 15 persoane aflate în detenție în cadrul Penitenciarului Bacău.

Duminică, 28 februarie, la ora 17-00, în cadrul conferințelor lunare organizate de parohia noastră, vom avea ca invitat pe Pr. Liviu Petcu, Asistent Cercetător ştiințific al Universităţii „Alexandru loan Cuza” din Iaşi, Doctor în Teologie la facultatea de teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu cu calificativul „Magna cum Laude”. Autorul mai multor cărți, ralph lauren outlet compendii şi antologii tematice patristice.