Login

Tinerii bacauani se intalnesc, cu bucurie in Hristos, la intalnirile duhovnicesti organizate la parohia noastra sub indrumarea parintelui paroh Marius Iacobeanu.

De regula, intalnirile debuteaza cu vizionare a unui clip video de la care se pornesc diferite conversatii pe temele propusa.. Aici, fiecare participant are ocazia sa isi exprime opiniile cu privire la tema respectiva, dar sa si asculte cuvantul ziditor de suflet a parintelui Marius.

In cadrul primei intalniri, tinerii au discutat impreuna cu parintele Marius despre dragostea crestina.

prima intalnire 1  prima intalnire 2

In cadrul celei de-a doua intalniri, s-a abordat o discutie referitoare la motivul pentru care tinerii sunt atrasi de sarbatoarea Halloween-ului.

a doua intalnire 1

  a doua intalnire 2

In cadrul intalnirii cu numarul 3, tinerii au inteles cum poate fi de folos postul in dezvoltarea generala a tinerilor. De asemenea, tot aici, alaturi de parintele Marius, tinerii au tinut o “lasata secului” bucurandu-se de o masa impreuna, incepand astfel postul cu binecuvantare.

a treia intalnire 1

  a treia intalnire 2

Pentru a intelege mai bine modul in care tinerii sunt atrasi de intalnirile duhovnicesti organizate sub indrumarea parintelui paroh Marius Iacobeanu, va oferim cateva testimoniale scrise de cativa dintre participant.

Maria
„Atunci când simți o dezaxare spirituală, cel mai sigur loc, pentru mine, este casa lui Dumnezeu. Îmi duc sufletul acolo, unde știu că El mă așteaptă. Am descoperit de curând un lăcaș cald – Biserica Lazaret, unde am avut ocazia frumoasă să-l cunosc pe Părintele Marius. Serile duhovnicești în prezența acestui om al lui Dumnezeu îmi întăresc speranța de-a-mi desluși vocea interioară și de a înviora dialogul cu cerul.
Personal, sunt mai mult decât interesată de aceste întâlniri duhovnicești, întrucât părintele Marius, lucrător al luminii, îmi oferă răspunsuri înțelepte și mă ajută să-mi pun alte întrebări...
E interesant acest proces circular. Mă bucur că am șansa de a frecventa cu drag aceste sesiuni pline de cuvântul lui Dumnezeu, mai ales acum, când am nevoie de o intervenție ca aceasta. Cred că tocmai primesc ajutorul de care m-am lipsit o vreme, căci Părintele Marius ne strânge în jurul Cuvântului Sfânt și e o stare de liniște, când sufletul meu respiră.”

Raluca
“Intalnirile cu pr. Marius ma ajuta sa nu uit de firesc, abia astept sa vin de la facultate ca sa ma intalnesc si cu ceilalti tineri, pentru ca toti suntem bucurosi si doar sa ne zambim si sa ne dam o imbratisare. Ma bucur ca ma simt acasa si la Biserica.”

Andreea
“Pe mine personal, întâlnirile cu părintele Marius m-au ajutat sa evoluez spiritual (crestineste), prin mesajele lor pline de învățătură duhovnicească. Bucuria momentelor petrecute împreună, o reprezintă in primul rand relația pe care o are parintele cu noi, simtindu-l ca pe un adevărat prieten.
In al doilea rand îmi plac intalnirile pentru ca exista o atmosfera de comuniune, de întelegere, de sprijin, de prietenie si intre noi tinerii care participăm. Ce sa spun mai mult decat ca suntem ca intr-o familie mare cu suflete minunate!”

Emi
“Întâlnirile ca Pr. Marius ma fac sa ma destăinui, sa ma eliberez de ce am negativ in mine, învăț lucruri noi si plec acasă cu pace in suflet.”

Teo
“Pentru mine aceste intalniri sunt foarte importante si de fiecare data fac tot posibilul sa ajung. Parintele Marius are harul de a-i invata pe tineri si de a-i ajuta pe fiecare in parte in diverse situatii personale. De exemplu, inainte de a incepe postul acesta, ne-a vorbit despre importanta postului in vietile noastre si ne-a invatat cum sa tinem un post corect. Pe mine personal m-a convins si m-a motivat sa tin tot postul prin calmul lui de a ne vorbi si de a ne explica, lucru care ii este caracteristic parintelui.
Dupa fiecare intalnire ramanem cu o tema de gandire pentru acasa care ne ajuta sa constientizam lucrurile vorbite cu Parintele si sa le punem in practica.
Ma bucur foarte mult ca am oportunitatea de a participa la asemenea intalniri, sper sa ni se alature cat mai multi tineri pe viitor. Ii multumesc parintelui Marius pentru tot ceea ce face pentru noi, ca ne este alaturi si ca ne sustine.”

Roberta
“Toate aceste intalniri duhovnicesti au menirea de a ne purifica gandul si inima de rautatile lumesti. Sunt legaturi de la suflet la suflet prin care ne intarim cugetul cu speranta si reusim sa facem fata ispitelor zilnice.”