Login

De stiut

Biserica este centrul spiritual al comunitatii crestine, izvorul tuturor binecuvântarilor si locul unde se savârsesc majoritatea slujbelor. Însa avem slujbe care se oficiaza si în afara zidurilor bisericii, în institutii sau în casele celor credinciosi. Una dintre acestea este si sfestania sau slujba de sfintire a apei.

Pentru rezervarea unei Cununii trebuie sa va adresati preotului din timp.

FELICITARI CELOR CE S-AU HOTARÂT SA CEARA BINECUVÂNTAREA LUI DUMNEZEU PENTRU NUNTA

Înainte de a veni la Taina Cununiei se cuvine a ne pregati pentru primirea Duhului Sfânt. Aceasta pregatire consta în primenirea sufletului prin Sfânta Spovedanie si participarea la o Cateheza prin care aflam mai multe despre obligatiile si datoriile sotilor fata de Dumnezeu si Biserica, unul fata de altul, a mirilor fata de nasi, etc.

Pentru rezervarea unei Slujbe de Botez trebuie sa va adresati preotului din timp.

Pentru a întelege semnficatia Tainei Sfântului Botez si a va pregati cât mai bine, la întâlnirea cu preotul, solicitati si adresati întrebari legate de aspectele neîntelese sau pe care doriti sa le aprofundati.

Cum trebuie sa te porti în Sfânta Biserica

Scopul vietii tuturor crestinilor este mântuirea - si daca o vei dobândi, destul îti este tie. În acest caz, viata acesta îti va fi spre mântuire si fericire vesnica, iar nu spre judecata sau spre osânda.

"Cautati mai întâi Împaratia lui Dumnezeu si Dreptatea Lui si toate celelalte vi se vor adauga voua" (Matei 6, 33).

Fii credincios lui Dumnezeu si Bisericii Sale, cât vei trai; si vei avea în viata aceasta tot binele, iar în cealalta vei dobândi cununa de marire. AMIN.

Credinciosii care duc un sarindar la sfânta biserica trebuie sa se roage individual în aceasta perioada la rugaciunile particulare, dar trebuie sa participe la biserica în sâmbetele special rânduite pentru pomenirea mortilor si mai ales în ziua ralph lauren outlet delegarii parastaselor, când pregatesc coliva si alte daruri spre a fi împartite ca milostenie.